Om oss

📍SKAGEN, DENMARK

Skagen är en liten stad i den nordligaste delen av Danmark, där Öresund och Kattegatt möts. Vår fascination för staden beror på flera faktorer. Förutom det idylliska landskapet och den unika konsthistorien har Skagen en mycket speciell egenskap. Det finns en gemenskap. En positiv, inspirerande och inte minst inkluderande mentalitet.

För oss symboliserar Skagen de ljusa nordiska nätterna med fest och färger. Den rådande klädstilen i området kännetecknas av ett exklusivt, klassiskt och raffinerat utseende.

Med tanke på de vackra solnedgångarna och de vita sandstränderna är det inte konstigt att staden har varit känd som en konstnärskoloni sedan 1800-talet och har sedan dess varit hemvist för många kända målare, däribland P.S. Krøyer och Anna Ancher. Många besöker Skagen för den lokala gastronomin, de charmiga gula fiskarhusen och den extravaganta atmosfären.

När vi har utvecklat vårt sortiment har vi utgått från den unika atmosfär som bara kan upplevas på toppen av Danmark - nämligen i Skagen.

100% linne och perfekt passform

Skagen Clothing grundades på bakrund av en frustration, nämligen bristen på ett par linnebyxor av 100% kvalitetslinne, med en perfekt passform och med en lång livslängd.

När vi insåg att det inte bara var en frustration hos oss, utan att det fanns ett utbrett samförstånd om denna brist, var det plötsligt inte långt från tanke till handling. Vi har satt oss som mål att bli Nordens absolut bästa leverantör av linneprodukter. Vi har nu uppnått det målet, och under processen har nya och större saker varit på ritbordet när Skagen Clothing har förgrenat sig till många delar av klädbranschen.
Vårt uppdrag är nu att förse din garderob med genomarbetade, detaljerade produkter som håller säsong efter säson.

Hållbarhet

I en värld full av överkonsumtion och mikrotrender försöker vi skapa ett utbud av stilar som kan bli en permanent del av din garderob. Våra kläder är tillverkade av kvalitetsmaterial som tål slitage och därför har en lång livslängd. Dessutom finns det ett stort fokus på tidlös design till fördel för snabba, förbipasserande modetrender.

Vi försöker också att implementera naturmaterialet linne i majoriteten av våra produkter, eftersom den metod som används för att producera linne från linväxten är mycket skonsammare för vår planet än andra alternativ - t.ex. i kraft av en kraftigt minskad vattenförbrukning under produktionen, färre bekämpningsmedel och pesticiderunder under odlingen. Dessutom kräver linfibrer mindre energi och koldioxidutsläpp vid produktionen än syntetiska tyger.skonsammare för vår planet än andra alternativ - delvis tack vare en kraftigt minskad vattenförbrukning i processen. produktion, färre bekämpningsmedel vid odling och inte minst textilens biologiska nedbrytbarhet.

Vår historia

Vår berättelse "2 kamrater med en vänskap som går tillbaka till grundskolan som fik en idé." 

Mycket har hänt sedan vi startade Skagen Clothing som två 18-åriga pojkar med prover och förpackningsetiketter i vårt tonårsrum.

Vi arbetar ständigt för att utveckla, optimera och inte minst utmana oss själva inom modebranschen. Det är dock helt grundläggande för oss att behålla vårt grundläggande DNA - nämligen strävan efter att skapa stilfulla och klassiska plagg i en kompromisslös kvalitet som ökar produkternas livslängd.

Skagen Clothing började som en gemensam frustration över bristen på et perfekt par linnebyxor. Detta tände en gnista i oss, och vi inledde en lång process med målet att utveckla vad vi skulle kalla de bästa linnebyxor.

Idag håller mer än +40.000 kunder med om den bedömning, och Skagen Clothing har till och med utvecklats till ett erkänt klädmärke med ett sortiment som sträcker sig långt bortom de karaktäristiska linnebyxorna som startade vår resa. 

ÄLSKAD AV +40.000 KUNDER

Skagen Clothing har idag skickat ut mera än +40.000 packet, och har ★★★★★ på trustpilot.

SNABB LEVERANS

Hos Skagen Clothing är du alltid garanterad snabb leverans på bara 1-3 dagar. Samt gratis leverans när du handlar för över 749 kr.

EFFEKTIV LIVE SUPPORT OCH SERVICE

Har du frågor, behöver hjälp eller något helt annat? Så ta kontakt till oss ​​via chatt eller mail, vi brukar svara inom några timmar.

BETALA MED KLARNA

Du kan betala i butiken med Visa, Mastercard, Google pay, Apple pay, Swish eller dela betalningen via Klarna