Hållbarhet

I en värld full av överkonsumtion och mikrotrender försöker vi skapa ett utbud av styles som kan bli en permanent del av din garderob säsong efter säsong. Vi fokuserar på tidlös design snarare än snabba modetrender. Detta innebär att våra kläder kan bäras år efter år utan att förlora sin relevans.

Många av våra plagg är tillverkad av 100% linne. Linfiber är en av de mest hållbara växter som används inom textilindustrin. Linfiber är starkt och hållbart och tål upprepade tvättar och slitage, vilket gör det till ett idealiskt material för tillverkning av kläder. Linplantor kräver mycket lite vatten och inga bekämpningsmedel eller herbicider för att växa. Lin är också resistent mot skadedjur och sjukdomar, vilket innebär att det kan odlas med minimala eller inga kemiska ingrepp. När linet väl är skördat kan alla delar av växten användas för olika ändamål, och inget. Fibrerna kan användas till textilier, medan fröna kan användas för matlagning och oljeproduktion. Slutligen kan linstjälkarna användas för papperstillverkning. Linfiber är också biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det inte täpper till deponier eller förorenar miljön. Linfiber är dessutom allergivänligt och andningsbart, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med känslig hud. Lin är dessutom mycket hållbart och kan hålla i flera år, vilket gör det till ett idealiskt material för klädproduktion. Tillsammans med vår tidlösa design ger detta våra kläder en lång livslängd och gör dem till ett idealiskt val för en hållbar garderob.

ÄLSKAD AV +40.000 KUNDER

Skagen Clothing har idag skickat ut mera än +40.000 packet, och har ★★★★★ på trustpilot.

SNABB LEVERANS

Hos Skagen Clothing är du alltid garanterad snabb leverans på bara 1-3 dagar. Samt gratis leverans när du handlar för över 749 kr.

EFFEKTIV LIVE SUPPORT OCH SERVICE

Har du frågor, behöver hjälp eller något helt annat? Så ta kontakt till oss ​​via chatt eller mail, vi brukar svara inom några timmar.

BETALA MED KLARNA

Du kan betala i butiken med Visa, Mastercard, Google pay, Apple pay, Swish eller dela betalningen via Klarna